Wees solidair met Ter Apel op 6 mei

De nood bij het Aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel blijft enorm hoog. Het centrum is sinds maandag wéér vol en alleenstaande jongeren verkeren er in nood. Het kan echt niet langer zo. Den Haag moet ingrijpen > Daarom is er vrijdag een manifestatie bij het Aanmeldingscentrum in Ter Apel. Vluchtelingenorganisatie INLIA roept iedereen op om mee te doen. Wie niet in staat is zelf naar Ter Apel te komen kan steun betuigen via de INLIA website.

De manifestatie  ” Solidair met Ter Apel”  is bedoeld om structurele oplossingen te eisen en solidariteit te tonen met alle asielzoekers in het centrum, alle mensen die er werken, iedereen die in Ter Apel woont en de bestuurders die al geruime tijd de noodklok luiden. Diverse geloofsgemeenschappen en kerkelijke organisaties steunen de manifestatie.

INLIA directeur John van Tilburg is vrijdag een van de sprekers. Andere sprekers zijn in ieder geval de fractievoorzitter van GroenLinks in gemeente Westerwolde ( waar Ter Apel onder valt), Groninger Statenleden  ( van PVDA en SP) en initiator  Angelique Schoonewille.

Vrijdag 6 mei om 15.00 uur bij het aanmeldcentrum : Ter Apelervenen 3, Ter Apel.